Hoe ga ik de verbinding met mezelf aan?

verbinding aangaan, persoonlijke ontwikkeling coach Nijmegen

 

We willen allemaal gezien worden. Je wilt ergens bij horen, je wilt erkenning krijgen van je klanten, collega’s, vrienden en/of familie. Je wilt ertoe doen. Maar om die verbinding met de ander aan te durven, is het eerst nodig om de verbinding met jezelf aan te gaan. In dit blog geef ik je 3  tips om de verbinding met jezelf aan te gaan.

3 tips om de verbinding met jezelf aan te gaan

Een voorbeeld: Je bent druk in je hoofd (dat kan van alles zijn) en je hebt diezelfde dag nog een afspraak of feestje met vrienden. Je gaat er naartoe, maar eigenlijk ben je er niet helemaal bij. Als iemand tegen je begint te praten, merk je dat je in je hoofd zit. Je laat de woorden niet binnenkomen en kan daardoor niet letterlijk aanwezig zijn. à Dit is een teken dat je op dat moment niet in verbinding staat met jezelf.

Door die verbinding met jezelf aan te gaan, voordat je in contact komt met de ander, erken jezelf. Dat gaat je enorm veel opleveren. Denk onder andere aan zelfvertrouwen, compassie en vrijheid.

#1 Concentreer je op je voeten

Wanneer je wandelt of boodschappen doet, probeer je dan eens te focussen op hoe jij je stappen zet. Concentreer je op je voeten. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen maar in gedachten bent of aan het piekeren bent. Door je te concentreren op je voeten, verleg je de aandacht en ga je de verbinding met je lichaam aan. Zo maak je je hoofd leeg en zullen je gedachten naar je ‘voeten gaan’. Dit wordt ook wel aarden genoemd.

#2 Sta 1 minuut stil bij wat er in je omgaat

Sluit je ogen voor 1 minuut. Welke gedachten komen er in je op? Elke gedachte mag er zijn en heb er geen oordeel over. Accepteer wat er in je op komt. Dit is puur een korte oefening om in verbinding te komen met je gedachten.

#3 Schrijf op wat je voelt

Pak een pen en papier en schrijf op wat er in je op komt. Laat je gedachten en je gevoel naar boven komen door ze op te schrijven. Zorg ervoor dat je dit niet achter je computer of laptop typt, maar dat je écht pen en papier gebruikt. Door te schrijven met je hand, sta je meer in verbinding met je hart. Doe dit 5 – 10 minuten.

 

Heb je hier moeite mee en wil je graag de verbinding aangaan met jezelf? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Dit is een test cookiemelding