3 tips om je zelfvertrouwen te vergroten

Wat kan je doen om meer zelfvertrouwen te krijgen? Deze vraag stel je jezelf vast weleens. Je zou graag meer zelfvertrouwen willen hebben, maar in sommige omgevingen lukt het (nog) niet om dit uit te stralen. Als je meer zelfvertrouwen wil uitstralen in een voor jou nieuwe omgeving, maar niet weet waar te beginnen, lees dan verder.

Jezelf op waarde schatten

Wat vind je jezelf waard en wat kan je in een voor jou nieuwe omgeving toevoegen?
Soms is het lastig om in te schatten wat jij te bieden hebt en ontbreekt er simpelweg het vertrouwen dat je iets toe kan voegen. “Je doet er niet toe” zeg je tegen jezelf.
Hoe zorg je er nou voor dat je tegen jezelf kan zeggen dat je er wél toe doet en wel wat toevoegt?
Spreek een belemmerende gedachte hardop uit en gebruik deze onderstaande tips om alvast een start te maken om deze belemmerende gedachte om te zetten naar een helpende gedachte.

3 tips om je vooruit te helpen

Tip 1: – Schrijf op in welke situaties deze belemmerende gedachte voorkomt
– Wie zijn erbij betrokken?
– In welke omgeving gebeurt het?
Tip 2: Wees je bewust van deze belemmerende gedachte.
Tip 3: Bedenk in plaats van deze belemmerende gedachte een helpende gedachte en schrijf deze op.

Wat gebeurt er als je de helpende gedachte hebt opgeschreven? Helpt deze gedachte jou om meer zelfvertrouwen te krijgen?

Wil je werken aan je zelfvertrouwen?

Waarschijnlijk is er meer nodig om aan je zelfvertrouwen te werken.
Het kan zijn dat er dingen zijn gebeurd in je verleden waar je nog last van hebt en die ervoor zorgen dat je minder zelfvertrouwen uitstraalt. Je bewust worden van je eigen gedrag is zeer belangrijk om stappen vooruit te kunnen maken. Welk gedrag laat jij zien aan anderen en wat zou jij hieraan willen veranderen?

Wanneer je weinig zelfvertrouwen hebt en niet weet hoe je je zelfvertrouwen kan vergroten dan zou ik je hier graag bij willen helpen.

Dit is een test cookiemelding